Ny kaffeautomat på jobbet

De flesta organisationer har i dag ett behov av att kunna servera kaffe till såväl medarbetare som kunder. På marknaden finns ett stort utbud av kaffeautomater, alla med olik kvalitetsnivå, bryggnings-kapacitet och prisnivå. För att enkelt och effektivt kunna parera i denna djungel och motta information om vilka slags lösningar som erbjuds kan man använda sig av den här tjänsten för att skapa sig en överblick över olika leverantörer. Önskar du konkreta offerter för anskaffning och underhåll av kaffeautomater, är detta en användbar tjänst.

Typ av kaffeautomat?

När man värderar funktioner hos olika kaffeautomater kan man se till faktorer såsom vilka slags drycker sådana har kapacitet att tillreda. Det finns exempelvis de kaffeautomater som brygger på hela bönor, de som brygger på malet kaffe, eller de som serverar pulverkaffe. Utöver detta bjuder marknaden på en mängd olika typer och modeller av kaffeautomater, dessa kan huvudsakligen delas in i två kategorier – de som enbart brygger vanligt svart kaffe och de med kapacitet att servera olika varianter av varma drycker.

Vilken typ av kaffeautomat man väljer för en arbetsplats bör således passa de preferenser som medarbetarna uttrycker. Ska kaffeautomaten vara kapabel att servera många koppar kaffe på ett tidseffektivt sätt är en bryggare av vanligt svart kaffe att föredra för arbetsplatsen (kvantitet). Om kaffeautomatens syfte däremot är att förse organisationen med en känsla av lyx hos interna medarbetare såväl som hos externa besökare, är den rätta typen en kaffeautomat med kapacitet att brygga olika slags kaffevarianter (kvalitet).

Pris för en kaffeautomat?

Vid anskaffning av en kaffeautomat kan man använda sig av olika slags lösningstyper såsom inköp, hyrning eller leasing. Prisnivån för denna typ av vara varierar brett och beror på en mängd olika parametrar. Faktorer som påverkar anskaffningspriset för en kaffeautomat utgörs av storlek och urval av serverbar dryck, såväl som av design, modelltyp, kapacitet och prestanda.

Ytterligare element som är avgörande för priset på en kaffeautomat består av huruvida automaten brygger kaffe på hela bönor eller på mer ekonomiska alternativ (malet kaffe eller pulver). Då det är mer kostsamt att brygga kaffe på hela bönor, blir följaktligen driftskostnaden högre för de kaffeautomater som brygger varma drycker på denna typ av ingrediens. Även denna faktor är något som bör värderas vid anskaffning av en ny kaffeautomat för en arbetsplats.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.