Vilken kaffemaskin för en HoReCa aktivitet?
Vilken kaffemaskin för en HoReCa aktivitet (förkortning för hotell, restaurang, café)?
Varje sektor inom hotell och restaurangnäringen önskar ge en service som visar på hög kvalitet och en speciell uppmärksamhet gentemot sina kunder. För detta ändamål är ett väl genomtänkt val av en HoReCa kaffemaskin ett plus eftersom denna maskin är en service som används dagligen av era kunder och som genom sina tjänster bidrar till hur man ser på ert företag.
Vilken maskin ska man välja?
Det finns ett stort utbud av HoReCa kaffemaskiner på marknaden. Med tanke på er verksamhet kan ni välja en espresso maskin, en kaffemaskin för bönor eller någon annan av de många olika versioner av HoReCa maskiner som finns.
Espresso maskinerna är idealiska för restauranger, caféer och pubar som önskar skämma bort sina krävande kunder med en liten italiensk kaffe, typisk för södern. Detta utsökta kaffe så uppskattat av kännarna vittnar om en känsla för arom och ert etablissemangs nivå.
Å andra sidan, kaffemaskinerna som mal kaffebönor erbjuder det lilla extra som gör ert etablissemang stolt. Kunden kommer att se hela processen av förberedandet av sitt kaffe, från färska bönor som mals på plats ända till den sista droppen som kommer från maskinen, och är därmed vittne till betydelsen som etablissemanget lägger på kvalitet och öppenhet.
Denna personliga touch som säkerligen kommer att uppskattas av era kunder ökar dock serveringstiden och fördröjer därmed servicen.
Det finns maskiner i alla möjliga former och utseenden. När ni väljer maskin måste ni ta i beaktande kapacitetsnivån, de önskade möjligheterna (endast kaffe eller också andra varma drycker), platsen där den ska installeras och betalfunktionsmöjligheterna (eller de önskade i fall de saknas).
Sedan är det viktigt att beställa de olika kaffesorterna som passar till den valda maskinen och garantera en regelbunden underhållsnivå: det är två huvudfaktorer som kommer att påverka kvalitén av kaffet som HoReCa maskinen kommer att erbjuda.
När det gälle kaffemaskiner så föredrar jag funktion före form och design. En snygg kaffeautomat som inte funger rent praktiskt är värdelös i mina ögon. Då får den hellre vara mindre snygg och fungera felfritt.